2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Vištienos krūtinėlė įdaryta varške

Vištienos filė - 300 gr
Neriebios grūdėtos varškės - 120 gr
Cinamono lazdelės - 3vnt.
Bazilikai, petražolės, peletrūno - 30 g

Alyvuogių aliejus - 15 g
Druskos ir pipirų - pagal skonį.


paruošimas:
Krūtinėlėse įpjaukite gilias kišenėles – pjaukite išilgai per vidurį iki kito krašto. Krūtinėlės viršutiniame krašte įdėti cinamono lazdelę. Grūdėtą varškės sumaišyti su smulkiai pjaustytais žalumynais, įdėti įdarą į vištienos krūtinėlės kišenėles ir 'susiųti' kraštus su mediniais pagaliukais. Kepti su šiek tiek alyvuogių aliejaus 2,5 minutės iš kiekvienos pusės, po to uždenkite ir kepti dar 3-4 minutes. Patiekalas patiekiamas su likusiu grūdėtos varškės įdaru, pagal skoni apibarstomas druska ir pipirais.
Recepto kaloringumas - 295 kcal.


Pastaba. Kitą kartą gamindama šį patiekalą vištienos filiuką truputi pamuščiau, nes man norėtųsi minkštesnės vištienos.

1 komentaras: